Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Blog

Tipy, triky, návody a dobré rady pre domácnosť, dieľňu i záhradu. To všetko nájdete na našom blogu. Čítajte, diskutujte a dajte nám vedieť, ktoré články sa vám páčia.

Brizoll - liatinové panvice z najlepšej tradícieKinekus
Brizoll - liatinové panvice z najlepšej tradície
Všeobecne
V tomto texte sa budeme venovať veľmi zaujímavým liatinovým panviciam klasickej koncepcie, ktoré na slovenský trh prináša spoločnosť Kinekus s pomocou českého výrobcu kuchynského riadu Belis.
Pleseň na uhorkách: Ako chrániť uhorky pred plesňouKinekus
Pleseň na uhorkách: Ako chrániť uhorky pred plesňou
Všeobecne
V posledných desaťročiach decimuje naše drahé uhorky pleseň. Ďalšie choroby a škodcovia sú oproti nej len podružné problémy - aj keď nepríjemné, v decimovaní uhoriek sa plesni nemôžu rovnať. Ako uhorky chrániť, to sa dozviete v tomto krátkom texte.
Rozmnožovanie rastlín v leteKinekus
Rozmnožovanie rastlín v lete
Všeobecne
Možno by bolo lepšie použiť názov množenie, pretože všetky rastliny sa technicky rozmnožujú v lete :-). A dnes máme na mysli práve umelé namnoženie rastlín vegetatívnym spôsobom.
Záhrada v júniKinekus
Záhrada v júni
Jún je v záhrade oddychový mesiac. Hoci už sa zberá prvá úroda a treba počítať s vyššími teplotami, nie je treba rýľovať. :-) Samozrejme, ak sa nerozhodneme pre veľké rekonštrukcie.
Akú panvicu kúpiťKinekus
Akú panvicu kúpiť
Ak by mal vzniknúť nový vedný odbor v oblasti kuchynských vied, bola by to panvicológia. Otázka: “Akú panvicu kúpiť?” je totiž mimoriadne zložitá. Preto sme sa rozhodli dať všetky vedomosti na jedno miesto.
Ako liahnuť kuriatka v liahniKinekus
Ako liahnuť kuriatka v liahni
Jar je v plnom prúde a chovatelia plnia liahne. Pre tých, ktorí si nie sú úplne istí tým, čo robia, prinášame tento krátky súbor základných rád.
Záhrada a dom v apríliKinekus
Záhrada a dom v apríli
Apríl je obdobím cibuľovín. Začiatkom mesiaca ešte miestami odkvitajú posledné snežienky, koncom mesiaca už kvitnú tulipány. A medzi nimi krókusy, modrice, hyacinty a narcisy. V záhrade sa toho v tomto bláznivom mesiaci udeje omnoho viac.
Ako na rez jabloníKinekus
Ako na rez jabloní
V predjarných mesiacoch záhradkári a ovocinári vykonávajú takzvaný zimný rez jabloní. Zároveň je toto obdobie najvhodnejšie na rezanie stromov v prípade, že je potrebné ich úplné odstránenie. Všetky potrebné informácie o tomto reze sa dozviete v tomto texte.
Podporujeme mladýchKinekus
Podporujeme mladých
Všeobecne
Trom vybraným subjektom pracujúcim s mládežou v meste, v ktorom sa nachádza prevádzka Kinekus, prispeje spoločnosť Kinekus 0,10€ za každý nákupu v hodnote nad 15€.
Zmena legislatívy  - rodenticídyKinekus
Zmena legislatívy - rodenticídy
Od 1.3.2018 prichádza zmena legislatívy ohľadne predaja požerových návnad na hlodavce. Detailné informácie nájdete v tomto texte.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY
Kontakt na eshop 
 
Pondelok - Piatok: 7:30 - 15:30